CONTACT KAMI | Perlukan bantuan? Klik disini!
  • Hotline - 0176828531 / 012 342 7823
  • SMS - 0176828531
  • Whatsapp - 0176828531 / 012 342 7823
  • naqiapro@gmail.com
Homepage » Kajian Saintifik Molekul Air MUSOFFA bertaraf Dunia

Kajian Saintifik Molekul Air MUSOFFA bertaraf Dunia

pic6

 

Rombangan Kumpulan Naqia berkunjung ke Makmal Penyelidikan Dr Masaru Emoto di Tokyo, Japan pada tahun 2006 dalam menghantar sample AIR MUSOFFA yang telah dituliskan dan bacakan al Quran amat mengagumkan mereka kerana molekul air Musoffa amat cantik . Subhanallahmusofa kecilmufti 2MUSOFFA MOLEKUL 2molekul musoffa3

Kajian Saintifik Terhadap Molekul Air MUSOFFA dengan kaitannya Bacaan Al Quran

Firman Allah Swt Dalam Surah Al Anbiya Ayat 30 

Dan kami jadikan daripada air,tiap tiap yang hidup , mengapa mereka tidak mahu beriman ?

tetesan-air

Maha suci Allah yang telah mencipta mahkluk yang bernama air ini! Sesungguhnya ia adalah makhluk yang paling setia dan amat sekali peka dan menjalankan perintah Tuhannya! Di dalam Al-Quran ada menyatakan peratusan Hydrogen (air) ini adalah 72% dan bakinya tanah adalah hanya 28% sahaja.

Tubuh badan manusia adalah kunci kepada rahsia air ini. Rahsia manusia ada jaluran elektrik yang dinamakan AURA adalah kerana rahsia air ini juga! Lupakah kita sewaktu dalam kandungan perut ibu di dalam kandungan air semata-mata? Air diperakui oleh saintis sedunia sebagai alat perakam terbaik sekali kerana ketepatannya apabila disukat pada dasarnya. Air sebenarnya boleh merakam setiap gema getaran yang dihadirkan baik dari bunyi termasuk dengan kata-kata dan juga dari hanya niat kita (tanpa kata-kata).

Itulah keistimewaan air yang kita sangka hanya untuk pembersihan semata-mata. Islam mendidik kita mengambil wuduk dengan air dengan niat, begitu juga dengan mandian dari hadas kecil ataupun besar yang harus di letakkan dengan niat. Tidakkah kita pernah terfikir air itu sedang merakam niat kita? Molekul air mempunyai struktur yang mudah. Namun begitu, struktur ini dapat menghasilkan tindak balas yang kompleks.

Air terdiri daripada satu atom oksigen dan dua atom hidrogen.

Penggunaan air sebagai bahan rawatan islam tidak boleh dipertikaikan lagi apabila terdapat suruhan dalam Al Quran dan As Sunnah . pada akhir zaman kini, kajian saintifik turut mengakui hujah daripada Al Quran dan As Sunnah melalui penemuan ajaib kajian Prof Dr Masaru Emoto dari Jepun terhadap molekul air . Beliau menerima gelaran Doctor Of Alternative Medicine Dari Open International University ,Sri Lanka 

Slide25 Slide24

Hasil kajian Dr Masaru Emoto ini membawa manusia kepada akhlak islam yang sebenar walaupun beliau masih belum menerima hidayah islam tetapi mesej kajian yang ditemui oleh beliau mampu membuka minda manusia bahawa kebesaran keajaiban ciptaan ALLAH swt kepada air yang mempunyai hakikat nya dan kekuatan yang terdapat di dalam nya.

Kajian beliau menyatakan bahawa AIR ITU HIDUP !

Air mampu bertindak balas terhadap perilaku terhadapnya contohnya melalui kata kata , bacaan , tulisan , gambar , suara kuat , suara perlahan . akhirnya hasil daripada perilaku tersebut akan membentuk Kristal molekul air berbentuk heksagonal ( 6 segi ) sempurna kecantikannya atau sebaliknya . Bentuk molekul air seperti kecantikan kristal inilah yang mampu berperanan bagi merawat penyakit dalam tubuh badan seseorang .l

Maka jika sebaliknya, melalui kata kata kesat , bacaan , tulisan , gambar , ucapan yang teruk seperti “ Kamu Bodoh, Mati , Bunuh dansebagainya diperdengarkan kepada air termasuk lagu lagu yang melalaikan seperti ROCK dan sebagainya akhirnya hasil daripada perilaku dan persekitaran tersebut akan membentuk Kristal molekul air berbentuk yang sangat buruk dan menjijikan .

Kajian Ini amat memeranjat dunia kini apabila ia mengingatkan kembali apa yang telah lama diajarkan oleh Rasulullah ﷺ selama ini melalui cara adab menjalani kehidupan seperti adab sebelum makan dan minum , cara ruqyah  , membaca Ayat Al Quran kepada air dan kepada pesakit, cara percakapan yang baik dan larangan terhadap kata kata yang kotor dan sebagainya

Rujukan Buku Messages From Water Dan The True Power Of Water Oleh Masaru Emoto

images16_molekul_air

Cuba teliti gambar ini,jelas menunjukkan molekul air zam-zam ini berkilau sperti Kristal dan sangat menarik. Ini menunjukkan keistimewaan dan kelebihan yang terdapat pada air zam-zam ini. Molekul ini sangat menarik dan bercahaya.i25

Selain itu menurut Dr Emoto bahawa, kata-kata atau ucapan juga dapat mempengaruhi rupa bentuk molekul-molekul air. Molekul air berubah mengikut apa yang diucapkan oleh manusia. Profesor Jepun ini telah mengkaji struktur air yang diucapkan dengan beberapa perkataan seperti ‘arigato-khozaimas’, ‘Thank You’, ‘I am sorry’, ‘Go to the hell!’, lirik lagu Linkin Park, dan beberapa lagi termasuk alunan surah Yaasin. Selepas air didedahkan dengan perkataan yang dipilih, strukturnya dianalisa menggunakan mikroskop. Hasilnya air yang dianalisis menunjukkan struktur yang amat menarik. Perkataan yang sopan menghasilkan struktur air yang cantik, sejuk mata memandang dan lebih teratur. Sebaliknya imej air yang kotor dan menjijikkan terhasil apabila terdedah kepada perkataan biadab.

MOLEKUL MAKKAH

Jadi inilah hikmah kita di tuntut membaca bismillah dan doa ketika hendak makan atau minum, supaya kita mendapat keberkatan dari Allah. Molekul-molekul air ini akan mempengaruhi apa yang kita ucapkan.

Jadi kesimpulan yang dapat dibuat disini ialah Sekaligus kajian ini dapat menunjukkan bahawa air yang telah dibacakan Al Quran ( Kalam Allah Swt Yang Maha Agung , Doa Doa Penyembuhan ( kata kata yang baik dalam permohonan kepada ALLAH SWT ) mampu memberi kesan yang baik terhadap tubuh badan kita dan pesakit.

* hakcipta terpelihara naqia

Sharekan Informasi ini Kajian Saintifik Molekul Air MUSOFFA bertaraf Dunia kepada rakan atau kerabat Anda.

Kajian Saintifik Molekul Air MUSOFFA bertaraf Dunia | NAQIA GROUP

Belum ada komen untuk Kajian Saintifik Molekul Air MUSOFFA bertaraf Dunia

Sila tulis komen Anda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Find Us On