nike mercurial superfly,go here

women cleats with superfly rainbow,my website

CR7 Chapter 5 FG Blue Tint,my blog

adidas predator football,Web Site

友情链接: 三级片在线 韩国伦理片 葡京娱乐下注 澳门葡京娱乐下注 伦理电影 热门伦理片 2018最新送现金的棋牌 正规的现金棋牌游戏 可以支付宝提现的棋牌 金贝棋牌官网下载app 金贝棋牌app 金贝棋牌手机版下载 真人可提现金棋牌游戏 金贝棋牌官网网址 金贝棋牌捕鱼娱乐官网 金贝棋牌捕鱼官网下载 真人赢钱提现金的游戏 2018最火现金棋牌官网 金贝棋牌app下载 金贝棋牌安卓手机 赚现金的棋牌游戏 网上游戏棋牌平台 金贝棋牌最新官网下载 真人棋牌支付宝提现 支持支付宝提现的棋牌 能提现的棋牌游戏 棋牌游戏可以提现的 靠谱的真人现金棋牌 微信可提现的棋牌游戏 2018真人现金棋牌 金贝娱乐 2018最新赚钱棋牌游戏 2018年全新现金棋牌 2018最火棋牌游戏 真人游戏棋牌 赚钱游戏棋牌 金贝捕鱼官网下载 金贝棋牌下载网站 金贝棋牌安卓版 信誉最好的现金棋牌 现金棋牌游戏官网 新开棋牌游戏平台 最挣钱的棋牌游戏 真人在线棋牌可提现 能微信提现的棋牌游戏 可以支付宝提现的游戏 玩真钱的棋牌游戏 正规的可以提现的棋牌 现金正规棋牌游戏平台 能提现的棋牌游戏大全 注册送金币棋牌游戏 金贝娱乐app 金贝娱乐场安卓版 金贝娱乐官方网站 金贝棋牌app官网下载 金贝游戏棋牌 真人棋牌游戏排行 可以提现金的棋牌游戏 可以支付宝提现的棋牌游戏 能支付宝提现的棋牌 支付宝能兑换的棋牌 可以提现棋牌游戏 2018正规赚钱棋牌游戏 2018棋牌游戏排行榜 2018棋牌游戏最正规 2018最新棋牌娱乐平台 24小时可以提现斗地主 火萤棋牌 火萤棋牌app 火萤棋牌官网下载 金贝棋牌电玩城
KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN | NAQIA GROUP
CONTACT KAMI | Perlukan bantuan? Klik disini!
  • Hotline - 0176828531 / 012 342 7823
  • SMS - 0176828531
  • Whatsapp - 0176828531 / 012 342 7823
  • naqiapro@gmail.com
Homepage » Kursus Naqia » KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

KURSUS RAWATAN BEKAM ” ASAS “ SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN – Teori & Praktikal Anjuran : NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION SDN BHD聽(751175-A) dengan kerjasama 聽聽聽... Selengkapnya

Limited Edition
OFF 18%

KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

KURSUS RAWATAN BEKAM ” ASAS “ SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN – Teori & Praktikal Anjuran : NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION SDN BHD聽(751175-A) dengan kerjasama 聽聽聽... Selengkapnya

Kode : -
Berat : 0.5 kg
Stok : Ready Stock
Dilihat : 1712 kali
Review : Belum ada review

OFF
18%

RM 330 Jimat RM 70.00
Sebelum RM 400
Pesan Sekarang!
Pesan melalui SMS? Klik SMS
Cash On Delivery? Klik COD

Sharekan Informasi ini KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN kepada rakan atau kerabat Anda.

Tentang KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

Ditambahkan pada: 26 July 2015 / Kategori: Kursus Naqia

KURSUS RAWATAN BEKAM ” ASAS “

SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

– Teori & Praktikal

Anjuran :

Logo-naqia-international-Education_c0

NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION SDN BHD聽(751175-A)

dengan kerjasama

聽聽聽TIAF2

PTiaFM聽(Persatuan Terapi Islam Al Fatah Malaysia)

11041505_1050529461640551_726479383_n

Ybhg Tuan Guru Ustaz Hj Wan Asrul Affendi bin Wan Hussin Al Aydrus

Penasihat & Pengasas聽

Beliau yang mementingkan Ilmu yang bersanad dan Ilmu berserta Amal.

Memegang pada konsep Ilmu, Faham, Amal dan Rasa聽

Beliau juga bertalaqi dengan beberapa guru Ulama鈥 yang terkenal dalam bidang Tauhid, Feqah, Tasawuf, Hadis, Perubatan Islam , Perubatan Moden dan lain-lain聽

20150412_17202920150412_09520820150412_193813 20150412_192255

Memahami Bekam @ Al Hijamah @ Cantuk @ Pa Hou Kuan @ Oxidant drainage therapy Secara Sunnah & Sains Kedoktoran. Ini Peluang untuk kalian memperjuangkan Sunnah dengan ILMU bukan taqlid buta. Penyertaan masih dibuka.聽

Kami berusaha melatih golongan yang Boleh membekam beserta faham yang jitu tentang hal ehwal bekam itu sendiri, bukan hanya sekadar ‘boleh bekam’.

Terutama dalam membincangkan Fatal Mistake yang kerap dilakukan oleh mereka yang melakukan bekam. Bukan mencari kesalahan tetapi berusaha memperbaiki kemahiran.

Soalkan diri sendiri dengan persoalan, “Kenapa bekam itu sunnah?”

download (2).jpgBBBBBBBBBB

PENGISIAN :

SESI PERTAMA – BEKAM & PERIHALNYA

– Apa itu BEKAM – Definisi Bekam – Perbezaan Tukang Bekam dengan Ahli Bekam – Hakikat Bekam Tradisional dan Bekam Moden – Bekas Luka Bekam dan Gambaran tentang Penyakitnya


SESI KEDUA – BEKAM & KAEDAH EFEKTIF MERAWAT PENYAKIT


– Rahsia Kaedah Bekam bagi Merawat penyakit dan Mencegah Penyakit – Teknik Bekam – Cara Pemilihan Titik Bekam Yang Betul – Prinsip Pemilihan Titik Bekam – Jangka Masa Membekam – Penyakit yang Tidak boleh Diubati dengan Bekam secara terus – Pemilihan Titik-Titik Bekam di Dada dan Perut – Pemilihan Titik-Titik Bekam di Punggung – Titik Bekam Kepala (PENTING dan Paling UTAMA) – Pemilihan Titik Bekam Berdasarkan Titik Nabi (Titik/Point Sunnah) – Khasiat dan Kedudukan Titik Nabi

images (37)
SESI KETIGA – KAEDAH DIAGNOS PENYAKIT SEBELUM BEKAM – JARI & KUKU


– WAJAH
– LIDAH – TAPAK TANGAN

 

聽INFO MENARIK SEBELUM MASUK KURSUS INI !!

Ramai yang bertanya, bolehkah bekam untuk rawat sakit itu, untuk rawat sakit ini?

Hal ini adalah kerana khasiat dan kelebihan bekam diperhebahkan dengan cara melalui media massa, media cetak mahupun media alam maya. Ya, ianya sememangnya usaha yang baik dalam memperkenal dan menyebarkan ‘perubatan langit’ ini.

Bahkan tidak terkecuali, tentang fungsi bekam dalam merawat atau mengeluarkan penyakit-penyakit bersifat makhluk halus dalam tubuh juga turut dihebahkan. Ya, ini juga satu kesungguhan yang baik dan mulia.

AKAN TETAPI…

Yang menjadi permasalahan adalah kefahaman mereka yang menginginkan khidmat bekam berikutan penyakit atau permasalahan yang dikatakan boleh selesai dengan bekam.

Mereka menganggap dengan bekam masalah mereka boleh selesai, malahan tidak berulang kembali. Hal ini agak merumitkan jika mereka tidak diperjelaskan dengan perihal yang sebenar berkaitan bekam dan lebih harunya jika selepas berbekam, penyakit mereka masih tidak sembuh ( Sememangnya paling utama kesembuhan adalah hak mutlak ALLAH)

Bekam @ Al Hijamah @ Phlebotomy @ Oxidant Drainage Theraphy, secara asasnya adalah bertujuan mengeluarkan darah stasis atau stagnasi darah yang berada di lapisan subkutenues (hipodermis), sehingga berlakunya sumbatan pada intravaskular, yang akibat dari situ boleh mengundang risiko penyakit-penyakit yang bermula dengan jantung, paru-paru, perut, buah pinggang dan usus. Hasil dari permulaan risiko tersebut akan mencambahkan risiko-risiko kepada penyakit-penyakit lain. NauzubILLAHi min Zaalik.

Skop Terapi Bekam berfungsi dan bekerja pada 2 keadaan utama, iaitu :

1) Pencegahan
2) Perawatan

Oleh kerana itu, dalam halnya Prinsip Bekam, terhimpun 3 perkara yang darinya jika kurang salah satu, boleh membawa 3 faktor yang mungkin akan:

1) Memudaratkan (jangka masa lama)
2) Melemahkan (jangka masa terdekat)
3) Menyakitkan (jangka masa semasa)

3 Prinsip Bekam adalah :

1) Diagnos
2) Kenal Pasti (Tindakan Terapi)
3) Susulan (Amalan dan Pantang Selepas Bekam)

Secara ringkas juga, ramai yang mendakwa, darah yang keluar dari sedutan bekam adalah Darah Kotor. Perlulah jelas, sebagai tukang bekam apatah lagi bergelar ahli bekam sementelah mengaku ‘pakar bekam’, perkara paling penting adalah mengenali masalah darah (hematologi).

Darah kotor yang selama ini diperkatakan itu, adalah istilah yang amat tidak sesuai digunakan dalam Terapi Bekam, darah kotor membawa maksud darah yang mempunyai kuman yang boleh berjangkit, boleh menular dan tidak boleh disentuh, berlainan keadaannya istilah darah kotor sesuai digunakan jika tukang bekam membekam seorang pesakit HIV atau AIDS atau penderita Hepatitis, itu jelas, darah dari tubuh pesakit tersebut adalah darah kotor, akibat dari kerosakan sel darah merah (Eritrosit).

Maka, istilah yang lebih sesuai digunakan adalah Darah Yang Bermasalah atau Darah Stasis atau Stagnasi Darah atau Darah Oksidan.

Persoalannya bolehkah bekam merawat pesakit yang mengalami masalah gangguan? Jika jawapan secara ringkasnya, tidak boleh, iaitu jika hanya bekam sahaja ikhtiarnya. Pernyataan yang paling sesuai adalah : Bekam merupakan salah satu terapi yang MEMBANTU proses-proses kesembuhan (perawatan) dan MENCEGAH (pencegahan) risiko-risiko untuk penyakit samada jasmani atau rohani. (Bukan untuk Mengeluarkan atau menyembuhkan penyakit)

Maklumat-maklumat yang berbentuk ilmiah amat perlu disampaikan kepada mereka yang kurang jelas atau tidak tahu akan perihal bekam ini, supaya kesalahfahaman tidak terus menerus berlaku dan masyarakat lebih mencintai Sunnah dalam Perubatan ini.

Ini belumpun lagi jika dihuraikan ‘fatal mistake’ dalam perletakan al mihjamah(mangkuk bekam) pada titik-titik dan penarikan al masyshah (pam) pada permukaan epidermis, tentu ramai yang agak terkejut. Diingatkan, kami bukan mencari kesalahan, bukan itu tujuan kami bahkan kami ingin sama-sama menambah kemahiran.

Adapun antara titik-utama utama dalam ikhtiar bagi permasalahan gangguan makhluk halus melalui Terapi Bekam adalah :

1) Ummul Maghits
2) Kahil
3) Katifain
4) Bainul Katifain
5) Qithon

Ada sebahagian mereka bertanya :

“Kami sudah ADA ASAS, kami hendak tunggu Bekam Lanjutan, tidak mahu ikut serta Bekam Asas.”

Bekam

Maka, ini jawapan dari sang faqir yang lemah lagi dhoif ini,

Are you sure? Benarkah yang dikatakan asas itu sudah mencukupi? Mungkin mereka yang tidak pernah hadir ke kelas Bekam Asas TIAF merasakan bekam asas TIAF sama seperti anjuran yang lain.

Kami di TIAF secara ASASnya memperkenalkan sistem integumentari (kulit) TERLEBIH DAHULU seperti Epidermis, Dermis, Hipodermis (Subketeneus), kemudian sistem aturan atau susunan titik (Al Mihjamah), bersusulan dengan sistem tarikan negatif dengan Al Masyshah (pam) dan paling penting adalah pengenalan Ilmu Anatomi, Fisiologi serta Hematologi (Darah). Bersama-sama ‘ASAS-ASAS’ inilah kemudiannya dikongsikan kaedah bekam seperti yang dinyatakan di dalam risalah hebahan.

Kenapa bekam asas menggunakan lancet (jarum) 21G?

2018841_01e1564c-496f-11e3-aa82-1ed54908a8c2

Ini adalah kerana pendekatan menggunakan jarum supaya tidak mengejutkan mereka yang gerun atau risau dengan surgical blade (pisau bedah) atau razor blade ( pisau cukur).

Adapun kaedah syartah/cantuk (torehan pisau) dikongsikan dalam Bekam Lanjutan yang kini sudah dimasukkan secara eksklusif di dalam Silibus Diploma Perubatan Islam TIAF dan tidak lagi secara terbuka.

Kami bukan mencari kelainan tetapi membawa keseragaman yang sebenar dalam Etika dan Displin Ilmu Bekam.

Sunnah itu lebih terpuji dan indah terhadap diri sendiri dan orang lain apabila ianya diamalkan dengan ILMU dan FAHAM.

Yuran termurah dipasaran yang kami sertakan adalah untuk membantu mereka yang ingin memperjuangkan Sunnah Sayyiduna RasulILLAHi SallALLAHu Alaihi Wasallam .聽

Tarikh : AKAN DIMAKLUMKAN ( Sabtu )

聽聽Masa : 9.30 Pg – 6.00 Ptg

聽聽Yuran : RM 330 ( ALATAN ASAS , Sijil, Nota & Jamuan makan ),

聽聽Penyertaan : Terbuka Muslimin & Muslimat ( sila bawa kain pelikat/batik dan peralatan membekam )

YURAN : 聽RM 330.00 聽SAHAJA ( AHLI NAQIA )

RM 350.00 ( PESERTA BARU ) +聽DAFTAR 聽

di akaun聽

NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION SDN BHD

聽(751175-A)

562188310013 Maybank

Slip bank diminta BAWA semasa pendaftaran nanti selepas bayaran disahkan sahaja.

Sila Sms NAMA & ALAMAT serta SLIP bank Ke :聽

012 342 7823

Sms / 聽WhatsApp / Telegram

聽 BERTEMPAT DI :聽

聽DEWAN SEMINAR NAQIA

30- TINGKAT 2 .聽JALAN SETIAWANGSA 10

TAMAN SETIAWANGSA聽54200 KUALA LUMPUR

( ATAS HONG LEONG BANK / KFC TAMAN SETIAWANGSA )

 

Belum ada review untuk KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

Sila tulis review Anda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

12345

Produk Lain KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN

Popular!
OFF 17%

聽PENGAJIAN聽IJAZAH聽PERUBATAN ISLAM聽 PENDAFTARAN KINI DI BUKA BAGI SESI TAHUN 2016 Anjuran : NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION...

RM 150 RM 180
Jimat RM 30.00

KURSUS PENGAJIAN PERUBATAN ISLAM
RM 150 RM 180
Ready Stock
Limited Edition
OFF 8%

KURSUS MEMBUAT BAHAN PENCUCI RUMAHTANGGA Kursus Sabun Mahal?聽 Ini kenyataan atau soalan yang sering muncul....

RM 550 RM 600
Jimat RM 50.00

KURSUS MEMBUAT BAHAN PENCUCI RUMAHTANGGA
RM 550 RM 600
Ready Stock
Popular!
OFF 17%

聽聽( KEMASUKAN PELAJAR BARU MASIH DIBUKA ) BULAN OGOS 2015 Anjuran : NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION...

RM 100 RM 120
Jimat RM 20.00

KURSUS PENGAJIAN AL QURAN SECARA MUSYAFAHAH, BERTALAQQI & BERSANAD
RM 100 RM 120
Ready Stock

Mungkin Anda tertarik dengan produk terbaru kami.

Limited Edition
MADU NAQIA PELBAGAI PERASA
RM 20
Pre Order
Limited Edition
OFF 8%

KURSUS MEMBUAT BAHAN PENCUCI RUMAHTANGGA Kursus Sabun Mahal?聽 Ini kenyataan atau soalan yang sering muncul....

RM 550 RM 600
Jimat RM 50.00

KURSUS MEMBUAT BAHAN PENCUCI RUMAHTANGGA
RM 550 RM 600
Ready Stock
Limited Edition
OFF 18%

KURSUS RAWATAN BEKAM ” ASAS “ SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN – Teori & Praktikal...

RM 330 RM 400
Jimat RM 70.00

KURSUS RAWATAN BEKAM SECARA SUNNAH & SAINS KEDOKTORAN
RM 330 RM 400
Ready Stock
Popular!
OFF 17%

聽聽( KEMASUKAN PELAJAR BARU MASIH DIBUKA ) BULAN OGOS 2015 Anjuran : NAQIA INTERNATIONAL EDUCATION...

RM 100 RM 120
Jimat RM 20.00

KURSUS PENGAJIAN AL QURAN SECARA MUSYAFAHAH, BERTALAQQI & BERSANAD
RM 100 RM 120
Ready Stock
Find Us On